Vindmøllevej 6, 2300 København

FRA VILD VISION
TIL VERDENS BEDSTE BYGNING

Amager Bakke har i sin korte levetid trukket overskrifter over hele verden. Fonden Amager Bakke er ansvarlig for de rekreative anlæg omkring energianlægget.

UNIK VISION

Amager Bakke har en unik vision om at gøre et forbrændingsanlæg til meget mere. Visionen rækker ud over det arkitektoniske, da bygningen også skal være et samlingspunkt, der skaber glæde for de mennesker, der bor omkring den, og de som kommer for at opleve den.

Efter åbningen af Amager Bakke, er mennesker strømmet til bygningen. Mange for at stå på ski, andre for at klatre på ydervæggen, men de fleste er kommet for gå til toppen og opleve den fantastiske udsigt over Storkøbenhavn, Øresund og Skåne. Ingen går derfra uden at have reflekteret over arkitekturen og funktionen af bygning.

Her møder du skoleklasser på ski, på udflugt, du møder løbere som træner, pensionister som tager sig et hvil på vejen op. Mennesker som sidder i solen og ser ud over Øresund eller mennesker som står tæt sammen og peger ud i horisonten.

I 2021 vandt Amager Bakke hovedprisen ‘World Building of the Year’ ved World Architecture Festival iblandt ca. 500 nyopførte bygninger fra 62 lande.

Amager Bakke tiltrækker mennesker fra hele verden, som ønsker at se den udlevede vision. Den velkommer alle – skoleklasser på ski, løbere, unge såvel som ældre, og mennesker på udflugt, som kommer for at nyde solen med et kig ud over horisonten og med en kaffe i hånden.

Vi har opført og forvalter
det rekreative anlæg
ved Amager Bakke.

Amager Bakke er en erhvervsdrivende fond med almennyttigt formål. Fonden er ansvarlig for opførsel og forvaltning af det rekreative anlæg ved energianlægget Amager Bakke.

Anlægget er tegnet af Bjarke Ingels og er et nytænkende bud på fremtidens multifunktionelle industriarkitektur.

Fondens formål er, til gavn for almenheden at etablere rekreative aktiviteter i tilknytning til energianlægget Amager Bakke, herunder at sikre gode rammer for idræt samt for formidling af natur- og friluftsoplevelser.

Gode ideer bliver ikke til noget
uden opbakning

Amager Bakke er finansieret i et partnerskab mellem det private og det offentlige. 

LEDELSE

Bestyrelsen og den daglige ledelse 

Fondens håndplukkede bestyrelse og daglige ledelse er specialister i økonomistyring, forretningsudvikling, byggeri, projektledelse, markedsføring og kultur- og oplevelsesøkonomi.

Otto B. Christiansen

Daglig kontaktperson • Bestyrelsesmedlem

ottochristiansen@hotmail.com

Christian Herskind

Formand

Advokat
Brigadegeneral
Fhv. Direktør, Refshaleøens Ejendomsselskab (REDA)
chh@refshaleoen.dk

Erik Lyngsø

Næstformand

Adm. Direktør I/S Ejendomsselskaber
Fhv. Adm. Direktør, Billetnet A/S
erik@lyngso.as

Conny Wagner Christophersen

Bestyrelsesmedlem

Fhv. Teknisk Direktør, Lendager UP
tidl. Markedsdirektør, NCC Danmark

Lars Seeberg

Bestyrelsesmedlem

Direktør See@rt
Fhv. Direktør, Aarhus Festuge

Patrik Gustavsson

Bestyrelsesmedlem

Fonden Amager Bakke
Fhv. Chefkonsulent, Finansministeriet
pgu@fondenab.dk

Fra vild idé til verdensunikt tilbud

I 2010 vandt det danske arkitektfirma BIG konkurrencen, om at tegne efterfølgeren til Amagerforbrændings udtjente affaldsbaserede energianlæg. Vinderforslaget kombinerede æstetik og multifunktionalitet på en unik måde: Energianlægget blev svøbt i en ternet aluminiumsfacade, der bryder skalaen ned og reflekterer himmel og hav og tagfladen blev udlagt til rekreative formål, hvor besøgere kunne stå på ski.

ARC (tidl. Amagerforbrænding) var qua energiforsningslovgivningen afskåret fra at etablere en skibakke på anlæggets tag, og efter en række indledende undersøgelser blev de rekreative aktiviteter udskilt til en almennyttig fond. Sammen med flere end 30 idræts-, frilufts- og frivilligorganisationer blev det oprindelige arkitektoplæg bearbejdet og udvidet, så det rekreative anlæg nu rummer fire skipister (med hver deres egen skilift), et 4.000 m2 stor grønt vandre- og løbeanlæg, et cafeteria ved bjergets udkigspunkt samt verdens højeste klatrevæg.

Du kan læse mere om energianlægget og hvordan København, Frederiksberg, Tårnby Dragør og Hvidovre Kommune arbejder med affaldshåndtering og grøn energiproduktion inde på ARCs hjemmeside, www.a-r-c.dk  

Driften af det rekreative anlæg blev udbudt af Fonden i 2016. Udbuddet blev vundet af firmaet CopenHill A/S. Du kan læse mere om åbningstider, priser og tilbud ved det rekreative anlæg inde på www.copenhill.dk

Du kan også bestige Amager Bakke til fods

En del af taget er udformet som en fortolkning af et stenskred fra de nordiske fjeld. Sammen med løbespecialister og nogle af danmarks bedste landskabsarkitekter, SLA, er en del af tagfladen indrettet som en eventyrlig grøn tagpark, hvor besøgere kan prøve kræfter med vandring og bjergløb og få en enestående mulighed at nyde udsigten over byen og Øresund.

Gå til ski – året rundt!

På 10.000 m2 af den grønne tagflade er der monteret et særligt plastikunderlag, der gør det muligt at stå på ski – året rundt. Skiunderlaget (Neveplast) kommer fra Italien og er udvalgt sammen med nogle af Danmarks bedste skiløbere. Når du står på ski på Neveplast har du den samme friktion som på rigtig sne, og med korrekt teknik kan du udføre skærende sving. Når plastikken bliver slidt sendes den ned til fabrikken udenfor Milano og indgår i produktionen af ny skimåtte.

Multi-pitch klatring på Amager!

På en del af facaden kan du klatre, og for første gang kan du nu prøve multi-pitch klatring i landet. Klatrevæggen er designet sammen med en ekspertgruppe, nedsat af Dansk Klatreforbund, og er med sine 80 meter verdens højeste. Væggen bliver delt op i fire dele, sk. pitches, med standpladser ind imellem. Hver pitch er ca. 20 meter høj og fordrer, at du skifter reb mellem hver pitch.